Selecteer een pagina

Na lang wikken en wegen heb ik toch de stap genomen om Saloio uit te laten brengen in de Nederlandse Dressuursport.  Aangezien ik zelf niet over de mogelijkheden beschik om hem op wedstrijden uit te brengen, is mijn goede vriend en instructeur Mark van de Donk hem door gaan trainen.  

Al na anderhalve maand van wedstrijdgericht trainen was Sal klaar voor zijn eerste dressuurwedstrijd in de klasse Z1. Een hele grote stap aangezien hij tot dusver helemaal geen wedstrijdervaring tussen de witte hekjes had opgedaan. De sfeer zat er voor die dag goed in…: fanclub, grooms en natuurlijk Mark waren aanwezig toen de vrachtwagen met paarden arriveerde. Tegen een achtergrond van “kastelen” van warmbloed paarden stond onze Sal als enige Lusitano die dag zijn mannetje! 

Opmerkelijk was dat toen Saloio de ring binnenkwam de lege manege volstroomde met toeschouwers. Hij heeft laten zien dat hij in korte tijd heel wat van Mark heeft geleerd en dat heel netjes heeft weten neer te zetten. 

In de weken daarna is de training nog meer toegespitst op het vervolmaken van de “kleine puntjes op de i”. De wedstrijd die daarop volgde resulteerde onder meer in een eerste welverdiend winstpunt en heel veel bekijks! 

Sal op naar Z2!